Danas je 15. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI  U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Bonaventura, b. i n.

Utorak:                        BDM od Brda Karmela

Subota:                        Sv. Ilija, prorok

Nedjelja:          16. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Utorak        u  18.30:   + Pero Bajić

Srijeda        u 18.30:    + Amalija i Franjo Brundula

Četvrtak      u 18.30:   + Ivo i Dragan Vukosavić i + iz ob. Maslać

Petak          u 18.30:    + Ilija Smolčić

Subota        u 08.00:    + Vidi i Mara Bilić, + Božica i Ljuba Nikolić, + Zvonko Draženović

            SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  10.30: 1. ZA ŽUPLJANJE; 2. + Ankica i Anica Levaković; 3.Za obitelj Ljerke

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

PETAR BOŽIĆ, sin Dominika i Tifani Božić iz Andrijaševaca, Ivana Meštrovića 29

LUKA MARČINKO, sin Mladena i Maje Marčinko iz Andrijaševaca, Vl. Nazora 39

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u subotu 20. srpnja 2019. u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Cerni kršćansku ženidbu će sklopiti JOSIP TARADE iz Šiškovaca, J.J. Strossmayera 56  i  ANTONIJA BIČANIĆ iz Rokovaca, Stjepana Radića 104

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

Iduće  nedjelje 21. srpnja u našoj župi će biti  slavlje Mlade misa don  Josipa Mudrog. .  

Toga dana biti će SAMO JEDNA SVETA MISA I TO MLADA MISA U 10.30 SATI koju će po prvi puta u svojoj župi služiti naš mladomisnik i zato smo svi  pozvani da sudjelujuemo u ovom slavlju.

Program će započeti u 10 sati ulici Joze Ivakića 22 ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati oproštaju našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi Bogu i njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo veliku procesiju u koja će poći od kuće obitelji Mudri, zatim središnjom ulicom od rokovačke crkve pa preko mosta sve do andrijaševačke crkve gdje će na vanjskom oltaru u dvorištu biti služena svečana Mlada misa. U ovoj procesiji posebno mjesto će imati članovi našega Kud-a obućeni u narodne nošnje kao i naši ovogodišnji prvopričesnici obučeni u prvopričesničke haljinice.

Pozivamo sve obitelji ispred čijih kuća će prolaziti procesija da okite prozore i pročelja svojih kuća kakav je veslavonski običaj.

Oko 10.30 započet će euharistijsko slavlje Mlade mise, a pri kraju mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov i svoje mladomisničke sličice. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i sokovima i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi dio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola. Dođimo i budimo sudionici ovog lijepog događaja!

UOČNICA UOČI MLADE MISE

U petak uoči Mlade mise u crkvi u Rokovcima održat će se tzv. uočnica, tj. duhovna priprava na koju nas također poziva naš mladomisnik. U 18.30 bit će sveta Misa,a poslije mise euharistijsko klanjanje koje koje će animirati svećenici gosti i kolege našega mladomisnika. Prije  mise će biti prilika  za sakrament pomirenja, a poslije mise će biti zajednička večera i druženje u ribičkom domu.

DAROVATELJI ZA CRKVU

RUPČIĆ STJEPAN, Andrijaševci 500 kn;  OBITELJ SORČIK, Andrijaševci 200 kn; BOŽIĆ DUŠKA, Rokovci 200 kn; LUČKO-JEMRIĆ JANJA, Rokovci  200 kn; DUKTAJ DARKO, Andrijaševci  150 kn; GALOVIĆ ANA, Andrijaševci 125 kn; DEKANIĆ KATA, Rokovci 100 kn; MAJHER ZVONKO, Andrijaševci 100 kn; ADAN GAŠPAREVIĆ, Rokovci 100 kn; LOŠONC LUCIJA, Rokovci 50 kn