Danas je 12. nedjelja kroz godinu.

SVETKOVINE U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA

Četvrtak:         Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Petak:              PRESVETO SRCE ISUSOVO

Subota:                        SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Četvrtak:         Sv. Irenej, b. i mč.

Petak:              SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak        u  18.30:              

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.30:  

Petak          u 18.30:   

NEDJELJA u 09.00:  

                    u 11.00:

            SVETE MISE U  ROKOVCIMA

Subota        u 10.00:    

NEDJELJA  u  18.30:

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA ROĐENJA SV. KRSTITELJA

Sutra je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Riječ o velikom proroku i Isusovom preteči kojem su u  liturgijskom kalendaru posvećena dva blagdana u godini. To je svetkovina njegovog rođenja u lipnju i svetkovina njegovog mučeništva u kolovozu. Sutra je crkveni  god u Ivankovu.

SVETKOVINA  PRESVETOG SRCA ISUSOVA

U petak Crkva slavi svetkovinu svetkovinu Srca Isusova, blagdan koji u središte stavlja Božju ljubav prema nama koja nam  je očitovana u životu, muci i smrti Isusa Krista. Blagdanska sv. Misa će biti u 18.30 u crkvi u Andrijaševcima.

SVETKOVINA PETRA I PAVLA

U subotu, 29. lipnja Crkva slavi svetkovinu dvojice apostolskih prvaka, sv. Petra i Pavla. Petrovo je veliki blagdan kada se diljem naših biskupija rede novi svećenici. Ove godine naša nadbiskupija obogatit će se za 4 nova mladomisnika. Molimo ovaj tjedan za njih, a posebno molimo za našeg mladomisnika Josipa Mudrog čija će mlada Misa biti 21. srpnja. Pozivamo sve da svojim darom pomognete organizaciju ovog slavlja.

MISA ZA POGINULE I NESTALE BRANITELJE

Idući tjedan u našim Rokovcima i Andrijaševcima održavaju se tzv. "Bosutski dani". Program je vrlo bogat i raznolik i možete ga pročitati na prigodnim plakatima koji su svuda objavljeni. Jedna od točaka bit će i sveta Misa za poginule i nestale branitelje. Pozivamo vas da se odazovete na ponuđene sportske, kulturne, glazbene i zabavne događaje, ali da i u subotu u 10.00 sati u crkvi u Rokovcima prisustvujete svetoj Misi koju ćemo prikazati za sve naše branitelje i za cijelu našu domovinu. Prije Mise u 9.45 biti će polaganje vijenaca kod  memorijalnog križa u Rokovcima.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

ARIANA FOGL, kći Andree Fogl iz Rokovaca, Vanje Radauša 22

ELA ĆORIĆ, kći Marka i Mirele Ćorić iz Rokovaca, J. Kozarca 30

NAŠI POKOJNI

Jučer je preminula naša župljanka JANJA JURKOVIĆ iz Andrijaševaca, Poljska 4. Njezina sahrana će biti  u ponedjeljak u 14.00 sati na groblju u Andrijaševcima.

GODIŠNJE KLANJANJE U ANDRIJAŠEVCIMA

Iduće nedjelje u našim Andrijaševcima je godišnje "klečanje". Toga dana u Andrijaševcima su svete Mise prijepodne pa ćemo Presveti Oltarski Sakrament izložiti između jutarnje i podnevne svete Mise. Svi koji dođete na misu u 9 sati moći ćete iza Mise ostati u molitvi i sabranosti, a vi koji dolazite na Misu u 11 sati moći ćete doći ranije i odvojiti malo vremena za osobnu molitvu pred euharistijskim Isusom.